Login

Register

Login

Register

Riscurile stilului de viață sedentar
24 iulie 2017
”Boala statului jos”
24 iulie 2017

8 Beneficii ale folosirii stațiilor profesionale de muncă activă LifeSpan

 

Cu toții am auzit până acum de cercetările extinse privind influența negativă a statului așezat prelungit asupra sănătății organismului uman. Câteva publicații și cercetători au ajuns așa departe încât au spus că sedentarismul este noul fumat, precizând că statul prelungit duce la creșterea riscului pentru boli cardiace, boli ale arterelor coronare, anumite cancere și a diabetului de tip 2.

 

Cel mai important factor al stilului de viață sedentar este tehnologia. Datorită tehnologiei au fost create multe moduri de transit inactiv, multe job-uri de birou și foarte multe activități care pot fi făcute stand așezat (de exemplu: uitat la TV, navigare pe web, jocuri video, etc). În ansamblu, rata job-urilor sedentare a crescut cu 83% din 1950, iar acum job-urile ce implică activitate fizică reprezintă doar 25% din toată forța de muncă, ceea ce înseamnă cu 50% mai puțin decât în 1950. În plus săptămâna de lucru este mai lungă. La americani s-a ajuns la 47 de ore de muncă pe săptămână – cu 164 de ore mai mult pe an decât acum 20 de ani.

 

Deci, care este cea mai bună metodă de a contracara efectele negative ale statului așezat prelungit (”boala statului jos)?  – Adăugarea de mai multă mișcare în programul nostru zilnic. Este foarte simplu.

 

Știind că cea mai mare parte din viața noastră sedentară o petrecem stând așezați în timp ce muncim, introducerea unei stații profesionale de muncă activă în biroul nostru poate fi o modalitate foarte bună de a crește nivelul de activitate fizică zilnic și în același timp scădem timpul petrecut așezați.

 

 

Beneficiile folosirii benzilor de mers pentru birou

Pe lângă faptul că vei fi invidiat de toți colegii 😊, alte beneficii pot include: reducerea stresului, creșterea performanței, întreținerea formei fizice, îmbunătățirea sănătății mintale și fizice.

  • Îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stresului:

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit  și ulterior pot reduce anxietatea prin eliberarea de endorfine de la nivelul creierului. Endorfinele reduc percepția durerii și declanșează un sentiment pozitiv similar cu efectele opiaceelor. Din punct de vedere psihologic, exercițiile fizice pot de asemenea crește încrederea dumneavoastră permițându-vă să atingeți anumite obiective de sănătate sau fitness și oferă o distragere de la grijile dumneavoastră.

  • Creșterea creativității:

Studiile au arătat că exercițiul fizic este direct legat de creativitate. În cercetările realizate la Universitatea Standford au pus voluntarii să completeze un test care implică sarcini cum ar fi găsirea rapidă a unor utilizări alternative pentru obiecte comune cum ar fi un buton, apoi au fost rugaţi să completeze un test similar în timp ce foloseau o banda de mers într-un ritm lent, confortabil. Astfel au putut să concluzioneze că aproape toți s-au descurcat în mod substantial mai bine, în medie, subiecții au fost capabili de a veni cu 60% mai multe utilizări pentru obiect în timp ce mergeau, decât în timp ce stăteau așezați.


All Truly Great Thoughts are Conceived While Walking

– Friedrich Nietzsche


  • Creșterea productivității:

Cercetările realizate de Universitatea din Minnesota (UMN) si publicate in Jurnalul Obesity au analizat efectele folosirii unei benzi de mers pentru birou de-a lungul zilei de muncă. Concluzia a fost că performanța de muncă a oamenilor ce au folosit o bandă de mers pentru birou petru un an de zile, nu a scăzut, după o adaptare inițială la schimbare. De fapt, studiul a constatat că sănătatea și productivitatea angajaților a fost îmbunătățită, atestând chiar că munca de calitate, performanța mentală și managementul timpului au fost îmbunătățite în zilele în care angajații foloseau banda de mers pentru birou.

  • Promovează o greutate corporală sănătoasă:

Mersul, ca și alte forme de exercițiu, arde calorii. Deși nu la fel de mult ca și alergatul sau ca ciclismul, mersul este consumator de energie. Pentru scăderea în greutate, creșterea nivelului de intensitate, nivelului de pantă sau durata mai lungă va arde mai multe calorii. Totuși, atunci când se utilizează o stație profesională de muncă activă pentru prima data, recomandat este să începeți lent și să creșteți treptat viteza și durata de mers pe perioada a câteva săptămâni.

  • Reduce riscul și ajută la gestionarea Diabetului Zaharat de Tip 2:

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au prea multă glucoză în sânge, deoarece organismul lor nu produce suficientă insulină, fie pentru că organismul lor nu utilizează corespunzător insulina. Oricum, exercițiile fizice pot ajuta la reducerea nivelului de glucoză din sânge şi, de asemenea, ajută oamenii cu diabet zaharat tip 2 să evite complicațiile pe termen lung.

  • Scade Tensiunea Arterială:

Ca și alte forme de exercițiu, mersul ajută la creșterea fluxului sanguin, care în schimb scade tensiunea arterială. Conform American College of Sports Medicine, oamenii cu hipertensiune arterială (HTA) înregistrează valori mai mici ale tensiunii pentru până la 22 de ore după o singură sesiune de mers pe jos. Persoanele ce includ mersul în programul lor zilnic, pot vedea o scădere cu 5 – 10 mmHg atât la tensiunea sistolică cât și la cea diastolică.

  • Ajută la menținerea oaselor sănătoase și puternice:

Exercițiile realizate în poziție verticală împotriva gravitației sunt unul dintre cele mai bune moduri de a consolida și menține densitatea osoasă. Acestea pot fi cu impact puternic sau redus. Cele cu impact puternic sunt: dans, jogging, alergare, săritul coardei, etc.; iar cele cu impact redus sunt: mers pe jos, drumeții, folosirea stepper-ului sau a bicicletei eliptice, aerobic ușor, etc..

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *