Acestea sunt cifrele
”Boala statului jos” sau stilul de viață sedentar, este un termen folosit pentru a descrie stilul de viață a persoanelor ce stau foarte mult așezați sau care nu fac activitate fizică mai deloc. Statul jos toată ziua poate părea inofensiv, dar veți fi surprinși de impactul negative pe care îl are asupra stării dumneavoastră de sănătate. Efectele negative cum ar fi creșterea riscului pentru diabet zaharat de tip 2, boli cardiace și anumite tipuri de cancer (sân și colon) s-au dovedit toate a fi associate cu ”boala statului jos”
Stilul de viață sedentar – Info grafic statistic:
Și acum veștile bune
Riscurile pentru sănătate provocate de sedentarism și pericolele statului prea mult jos pot fi prevenite prin mișcare mai multă pe timpul zilei. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să scoateți adidașii vechi și prăfuiți din dulap și să vă apucați de marathon, sunt o mulțime de moduri ușoare și convenabile prin care puteți integra mișcarea în programul dumneavoastră zilnic, fie la domiciliu, fie la locul de muncă.
Piramida activităților fizice de mai jos se bazează pe recomandările Departamentului de Sănătate și Resurse Umane al Statelor Unite. Fiecare adult ar trebui să facă un minim de activitate fizică moderată, de tip cardio, 3 – 5 zile pentru un minim de 150 de minute pe săptămână, sau de intensitate ridicată 3 – 5 zile pentru un minim de 75 de minute pe săptămână pentru a preveni pericolele statului prea mult jos. Acestea ar trebui făcute în combinație cu 8 – 10 exerciții de forță, a câte 8 -12 repetări din fiecare, de două ori pe săptămână.
8 moduri de a crește nivelul de mișcare în fiecare zi:
2 Comments
[…] este cea mai bună metodă de a contracara efectele negative ale statului așezat prelungit (”boala statului jos”)? – Adăugarea de mai multă mișcare în programul nostru zilnic. Este foarte […]
[…] pe canapea pentru prea multe ore poate fi dăunător pentru sănătatea ta, dar surprinzător este gradul de haos ce îl cauzează organismului nostru. Corespunzător unui articol postat de John Hopkins Medicine, s-a demonstrat că lipsa de activitate […]